ALL THE BEST

I hope you prepare well for the NET Exam with the little help from lisquiz.com
Effort Won't Betray You
I wish that every second you spend studying,
Sunday gives you great results, and you pass your exams.
I hope that you have a successful day SUNDAY
Be smart and don’t over-analyze the questions.
If you believe from your gut about something, chances are that you’re probably right.
Trust yourself and may the force be with you.
All the very best

Wednesday, June 29, 2016

West Bengal State Eligibility Test (WB-SET) 2014 LIS Paper 3 (21-30)

LIS QUIZ SERIES

1. Match the following:
(a).F. W. Taylor 1. Little Science, Big Science
(b).C. E. Shanon 2.The Third Wave
(c).Derek J. de Solla Price 3.The Principles of Scientific Management
(d).Alvin Toffler 4.A Mathematical Theory of Communication
2 1 3 4
3 4 1 2
1 4 2 3
4 2 3 1

2.Match the following:
(a). DDC 1. MRF
(b). LCC 2. Table of Last Resort
(c). CC 3. Mixed notation
(d). UDC 4. Meccano set
1 2 3 4
2 3 4 1
3 2 4 1
1 4 2 3

3. Match the following:
(a). ISO-25964 1. DC metadata encoding
(b). ISO-2709 2. Exchange of bibliographic data
(c). NCIP 3. Exchange of circulation data
(d). Z 39.85 4. Thesaurus development
3 1 2 4
2 4 1 3
4 2 1 3
4 2 3 1

4. Match the following:
(a). Rules for Dictionary
Catalogue by C. A. Cutter
1. 1978
(b). AACR-II 2. 1908
(c). AA Code 3. 1967
(d). MARC-II 4. 1876
1 2 3 4
2 3 4 1
3 1 2 4
4 1 2 3

5. Match the following:
(a). Dialindex 1. Taxonomy
(b). IPSV 2. Ontology
(c). DMOZ 3. Virtual union catalogue
(d). InforM25 4. Database of databases
2 1 3 4
3 4 1 2
4 3 2 1
4 1 2 3

6. Match the following:
(a). Google Scholar 1. Bibliographic database
(b). Amazon 2. Mailing list for library professionals
(c). LIS-Forum 3. Book acquisition
(d). WorldCat 4. Academic Search Engine
4 3 2 1
3 4 1 2
3 2 4 1
2 4 1 3

7. Match the following:
(a). University Handbook (AIU) 1. Secondary Sources
(b). Bhromon Sangee 2. Directory
(c). LISA 3. Encyclopaedia
(d). Vishwakosh 4. Guide book
2 4 1 3
2 1 4 3
2 3 4 1
4 2 1 3

8.Match the following:
(a). Data Harmony 1. Search Engine
(b). SUCHIKA 2. Subject Directory
(c). Librarian’s Index to the Internet 3. Thesaurus
(d). Pro-Quest 4. DESIDOC
3 4 2 1
3 2 1 4
4 1 3 2
2 1 3 4

9. Match the following:
(a). Lokmitra 1. Maharashtra
(b). CHIPS 2. Gujarat
(c). Mahitishakti 3. Chhattisgarh
(d). Information Junction 4. Himachal Pradesh
4 3 2 1
3 4 1 2
3 1 4 2
2 3 1 4

10. Match the following:
(a). Mizoram Public Libraries Act 1. 2008
(b). Kerala Public Libraries Act 2. 2005
(c). Rajasthan Public Libraries Act 3. 1993
(d). Bihar Public Libraries Act 4. 1989
1 3 4 2
2 4 3 1
4 1 2 3
3 4 2 1

0 comments